Bu Sitede Ara

WEB SİTELER İÇİN HİT NEDİR ?

Tekil hit nedir?

Sitenize giriş yapan ziyaretçi sayısınız belirler.

Çoğul hit nedir?

Sitenize giriş yapan ziyaretçilerin sitenizi kaç kez giriş yaptığıunı gösterir. Bir ziyaretçi sayfaya ikinci kez giriş yaptığında tekil hit sabit kalıp çoğul hit artmaktadır.

Tekil hit: Siteye kaç kişi girdiyse onu yazar.
Çoğul hit: Bir kişi siteye birden fazla defa giriyosa her girişini yazar.

Yani birisi siteye günde 5 defa girdiyse tekil hit olarak 1 artar çoğul hit olarak 5 artar.

Site Trafiği Nedir?

Web site trafiği o anda web sitenizde kullanılmakta olan veri transferleridir.Bir başka deyişle bant genişliği (Bandwith) olarak adlandırılır.

Örneğin;web sitenizden herhangi bir download işleminin yapılması,bir resmin yada yazının gösterilmesi veya ziyaretçilerin sayfalarınızı ziyaret etmesi gibi işlemler artık bant genişliğinizden harcamanız anlamına gelir.

Web site trafiğinin oluşturulma sebebi web sitelerinin sunucuları zorlamaması veya sunucular için yorucu işlemler oluşturmaması için düşünülmüş veri transfer sınırlamamasıdır.

Aylık veya günlük belirli oranlarda ziyaretçi sağlamanız wen sitenize sabir trafik yaratmanız anlamına gelir.

Bir web sitesi aylık trafiği aştığı anda,sınırı aşılan trafik limiti nedeni ile web sitesi ulaşılamaz hale gelir.

Bu neden ile aylık trafig limitinize göre web sitenizi dizayn edip ziyaretçi stratejilerini buna oranla geliştirmelisiniz. Bunlara rağmen bütün web siteleri aylık trafig gereksimine ihtiyaç duyarlar.Çünkü Alexa veya Google arama motoru gibi internet üzerinden arama yaptıran firmaların web sitenize puan/hit verme algoritmalarından bir çoğu bunlara göre geliştirilmiştir.

Eğer arama motorlarından hit almak ve arama sonuçlarında web sitenizi üstlere çıkarmak istiyorsanız web sitenize trafik sağlamalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder